A TŰZ HELYE

Rick Joyner

A következő években olyan tűz árasztja el Krisztus testét, mely elér sok hívőt ezen a Földön. Nem lesz előle menekvés, de nem is lesz rá szükség, hiszen az egyik nagy bibliai prófécia beteljesülését fogja jelenteni a földkerekségre.

Két évvel ezelőtt, miközben azért imádkoztam, hogy megérthessem, mi Isten akarata az új évezred beköszöntével, többször egy igeszakasz jutott eszembe. Ahogy állandóan feljött bennem, olyan volt, mintha újra és újra egy csengő szólalna meg a szívemben. Ezek a szakaszok az Ap. Csel. 2:17-18-ban az utolsó időkre vonatkozó egyik legnagyobb ígéretet tartalmazzák: És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak. És épen az én szolgáimra és az én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Lelkemből, és prófétálnak.

A fenti prófécia kétszer ismétlődik: a Jóel 2-ben és az Ap.csel. 2-ben. Isten eldöntötte ezt a dolgot, és Ő hamar véghez is fogja vinni. Ahogy ezek az igeversek is tanúsítják: a korszak végén a Szent Szellem egy addig példátlan mértékben fog kiáradni, s következménye álmok, látomások és próféciák lesznek. Ezek az események elérnek öreget és fiatalt, férfit és nőt, egyszóval – mindenkit.

Szülési fájdalmak

Jézus és Pál is figyelmeztettek arra, hogy az utolsó idők eseményei úgy érkeznek el a világra, mint a szülési fájdalmak egy szülő asszonyra. A szülési fájdalmak hirtelen kezdődhetnek, s ahogyan közeledik a szülés ideje, úgy válnak az összehúzódások egyre sűrűbbé. Az elmúlt évszázadban a Szent Szellem is hasonlóképpen töltetett ki.

Elkezdődött a kansasi Topekában, folytatódott az Azusa utcában, majd hamar végigsöpört a világon. Ennek ellenére ez az első szellemi összehúzódás Krisztus testének csak kis hányadát érte el. Mintegy ötven évvel ezt az első szellemi összehúzódást követte a második. A Szent Szellem az ötvenes években nagy jelek és csodák kíséretében újra végigsöpört a Földön. Tömegek tértek meg és vettek Szent Szellem-keresztséget, de mégis, ez a mozgalom is Krisztus testének csak kis hányadát érintette meg.

Alig két évtizeddel később kezdődött a karizmatikus ébredés. Ez a mozgalom nem mélységéről, hanem addig példátlan szélességéről vált ismertté: szinte minden felekezetet elért a Szent Szellem keresztségének üzenete, ezáltal messze több hívőt eljuttatva a „Szellem teljességébe”, mint az előző két mozgalom együttvéve. Ennek ellenére a magukat kereszténynek tekintő embereknek csak alig 10 százalékát érte el a világon.

A karizmatikus megújulás emellett még sok más kisebb mozgalmat is szült, s e folyamat egyes becslések szerint az újkori kereszténység növekedésének 90%-át eredményezte. Mégis, ennél még több fog következni.

Az ellenállás hiábavaló
A minden testre kifejezés görög eredetijét az Ap.Csel. 2:17-ben úgy is lehet fordítani, hogy az „egész testre”. Tudjuk, hogy Isten nem fogja kitölteni az Ő Szellemét az „egész emberiségre”, vagy „minden emberre”, hiszen a következő szakasz kijelenti, hogy a Szent Szellem az Ő szolgáira jön el, akik az Ő népe. Az Úr arra készül, hogy kitöltse az Ő Szellemét az Ő egész testére, míg a Földön minden egyes valódi hívó nem merítkezik be a Szellembe, ruháztatik fel erővel, és nem kezdi el Isten vezetését megtapasztalni álmok, látomások és próféciák által. Szinte minden felekezetből és irányzatból származó keresztény vezetőnek elmondtam, hogy nem számít, hisznek-e a Szent Szellem keresztségben vagy sem, így is, úgy is meg fogják kapni!

Többé nem tekintheti magát egy-két képzett „szakember” az Ige ismerőjének, mert Isten mindenkin keresztül ki fogja magát nyilvánítani. Ez nem káoszt és szellemi anarchiát eredményez, hanem embereknek olyan egységét, ami Ádám bukása óta nem létezett. A Szent Szellem olyan egyediséget és kreativitást, s emellett olyan harmóniát fog létrehozni, melyet sem emberi, sem pedig démonikus utánzás nem lesz képes lemásolni.

A Szent Szellem és a tűz

Amikor Keresztelő János a hamarosan eljövendő Messiásról prófétált, ezt mondta: „Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.” (Mt. 3:11)

A Szent Szellem-keresztség az egyik legcsodálatosabb, legfelemelőbb és egész lényünkbe égő élmény, amit ezen a Földön valaha is megtapasztalhatunk. Amint azt a Zsidó levél 12:29 is kimondja: „Mert a mi Istenünk megemésztő tűz.” Isten tüze meleget, fényt, erőt – és ítéletet hoz. Isten a mi szerető és együtt érző Atyánk. Ő szeret minket, és sok dolog van, amit kizárólag azért tesz, hogy felénk fejezze ki ragaszkodását. Mindamellett Ő emésztő tűz is, ami életünkben elégeti a fát, szénát és szalmát, miközben megtisztítja az aranyat, ezüstöt és drágaköveket. Amint Pál apostol is hangsúlyozza:

I. Kor.3:11-15:Mert más fundamentomot senki nem vethet azon kívül, a mely vettetett, mely a Jézus Krisztus. Ha pedig valaki aranyat, ezüstöt, drágaköveket, fát, szénát, pozdorját épít rá erre a fundamentomra; Kinek-kinek munkája nyilván lészen: mert ama nap megmutatja, mivelhogy tűzben jelenik meg; és hogy kinek-kinek munkája minemű legyen, azt a tűz próbálja meg. Ha valakinek a munkája, a melyet ráépített, megmarad, jutalmát veszi. Ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga azonban megmenekül, de úgy, mintha tűzön keresztül.

A Szent Szellem példátlan mértékben fog kiáradni, de a tűz is. A Szent Szellem és a tűz egyaránt elárasztja az egész Egyházat. A fa, széna, szalma, amit eddig használtunk, elég. Az arany, ezüst és drágakövek szintén kipróbáltatnak és megtisztíttatnak. Ez úgy fog végbemenni, hogy az egyház alkalmassá válik az utolsó üzenet átadására: a Királyság evangéliumának hirdetésére, mégpedig olyan tűzzel, ami végigsöpör a földgolyón.

Ez a tűz az Egyházban is el fogja égetni mindazokat, akik nem tisztultak meg.
Mint ahogy azt az I. Péter 4:17 is kijelenti: Mert itt az ideje, hogy elkezdődjék az ítélet az Istennek házán: ha pedig először mi rajtunk kezdődik, mi lesz azoknak a végük, a kik nem engedelmeskednek az Isten evangéliomának?

Az Úr nem úgy fogja igazságosan megítélni a világot, hogy közben az Egyház ugyanazokban a bűnökben él, amelyekért a világ elkárhozik. Ezért az Egyház megtisztítása fog először bekövetkezni, hogy senki ne mutogathasson rá, mondván: mi csak azt tesszük, amit tőlük láttunk. A Gyülekezet tiszta és szeplőtelen tanúbizonysága lesz Isten cselekedeteinek.

Isten tüze az Ő népe közül ki fogja égetni a fát, a szalmát, a szénát, és megtisztítja az aranyat, az ezüstöt és a drágaköveket.

A laodiceai gyülekezetnek szóló figyelmeztetés ránk is vonatkozik: a legrosszabb, amibe egy keresztény beleeshet, az a langyosság. Miközben az Úr felrajzolta az utolsó napok hatalmas tablóját, így figyelmeztetett: (Mt.24:12) „És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.”

Annak számára, aki találkozott az Úrral, újjászületett, üdvösséget nyert és része lett a tanúbizonyságok seregének a kihűlés, vagy a langyossá válás a teljes meg csalattatást jelenti.

- Hiszen hogyan ismerhetnénk a mi dicsőséges Urunkat és Megváltónkat úgy, hogy ne égnénk tűzben érte?
- Hogyan lehet bárki, akiben a világmindenséget teremtő Isten lakozik, érzéketlen az Ő királysága iránt?

Az egyetlen mód a világ kísértéseinek és gondjainak elkerülésére az, ha istenszeretetünk felülmúlja a jelenvaló világ szeretetét. Mégis, akik megengedték, hogy szeretetük meglangyosodjon vagy meghidegüljön, fognak kapni még egy lehetőséget. Isten tüze jönni fog, amint az Úr Jeremiásnak is kijelentette: Jer. 5:14:

„Azért ezt mondja az Úr, a Seregeknek Istene: Miután ti ilyen szóval szóltatok: ímé tűzzé teszem az én igémet a te szádban, ezt a népet pedig fákká, hogy megemészsze őket!”

A Szent Szellem is először tüzes lángnyelvek formájában jött el az Egyházra, hogy bizonyságot tegyen arról, milyen módon fogják az Ő tanúbizonyságai hirdetni az Igét. Azokban, akikben az igazi Szent Szellem él, meg fogják kapni az igazi tüzet. Láthatjuk, hogy amikor az Ap. Csel.-ben a Szent Szellem leszállt a hívőkre, azok bátorsággal hirdették az Igét:

(Péld. 28:1)„… az igazak pedig, mint az ifjú oroszlán, bátrak.”

Amint azt Pál a II.Tim.1:7-8-ban is kifejti: „Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét. Ne szégyeneld hát a mi Urunk bizonyságtételét, se engem az ő foglyát; hanem együtt szenvedj az evangyéliomért Istennek hatalma szerint.” Ha a Szellem kiárad Krisztus teljes Testére, annak következménye az lesz, hogy az Evangéliumot példátlan bátorsággal fogja hirdetni mindenki, aki az Úré. Az Úr az Ő hírvivőit tűzlánggá teszi (ld. Zsolt. 101:4). Az álmok, látomások és próféciák lesznek az a tüzelőanyag, ami biztosítja az égést.

Hogyan készüljünk fel?

A Föld fölötti hatalmat Isten az embernek adta, ezért itt Ő csak az emberekkel együttműködve fog cselekedni. Visszaélhetünk az Ő áldásaival, ajándékaival, sőt az Ő erejével is. Mind a Biblia, mind pedig a történelem tele van erre vonatkozó példákkal. Ami az Egyházra fog következni, a legnagyobb áldás, vagy a legnagyobb fenyegetés lesz.

Tűz jön Isten házára. Azok a gyülekezetek, melyek tűzhelyeiket előkészítették, fényt, és sok-sok embert fognak kapni. A tűzhellyel nem rendelkező gyülekezetek is megkapják a tüzet, de a házaikat le fogja égetni. Ez az ítélet része lesz, ami Isten népére jön el. Ha Isten leszállt a mennyből, hogy keresse az emberrel való egységet, akkor mennyivel inkább kell nekünk felfelé tekinteni, hogy a Vele való közösséget megtaláljuk!

Jézus kijelenti a János 14:2-ben : „Az én Atyámnak házában sok lakóhely van;” Sok lakóhely van a Földön, ami jogot formál arra, hogy az Úr lakóhelye legyen, holott nem Ő építette azokat. Azok, amelyeket Ő épített, felkészülten fogják várni azt, ami jön. Az eljövendő tűz minden olyan házat porig éget, amit nem az Úr épített. Ezek a házak azok, amelyek saját ítéletüket hozzák el azáltal, hogy megakadályozzák a Szent Szellem tüzét abban, hogy álmok, látomások vagy próféciák, által elfoglalja a házban az őt, megillető helyet. Mivel a Szent Szellem ki fog áradni Isten teljes népére, ezért azok, akik saját gyülekezeteikben nem készültek fel a Szellem gyökeresen új megnyilvánulásaira, hamarosan azzal fognak próbálkozni, hogy házaik minden helységében kioltsák a tüzet. De minél inkább el akarják taposni, annál jobban fog terjedni! Sokan állítják majd, hogy ez a tűz az ördög műve, de ez a Szent Szellem, aki minden egyes ember munkájának minőségét ki fogja próbálni. Minden, ami önző emberi alapokra épült, le fog omlani. Amit Isten kezdett építeni, megmarad, de az is kipróbáltatik és megtisztul az által, ami be fog következni. Az egyetlen módja annak, hogy egy gyülekezet túlélje a Szent Szellem rövidesen bekövetkező kiáradását az, ha házának minden egyes helységében tűzhelyeket épít, ami nem jelent kevesebbet, mint hogy a gyülekezeti élet minden területén helyet készít Isten Szellemének. Hogyan lehetséges ez? - Én csak a kiindulópontokat látom, de úgy gondolom, ezek ismerete adja a legfontosabb, kezdő lépést.

Találd meg a Te részedet

Mint ahogy azt az I. Kor. 13: 9 állítja: „Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:”

Az elmúlt 30 évben arra szántam el magam, hogy figyelemmel kísérjem a prófétai szolgálat helyreállítását. Tudom, hogy amit ma látok, az a teljes képnek csak kis részlete, s ezért a válasznak is csak kis részletét ismerhetem. Megértettem, hogy egyetlen felekezet és irányzat, azokat is beleértve, akik a Szent Szellem működésére hangsúlyt helyeznek ,még nem épített megfelelő tűzhelyet a Szent Szellem eljövendő tüze számára. Mindnyájan megtanultunk bizonyos dolgokat, vagy betekintést nyertünk a nagy terv néhány részletébe, de egyikünknek sem lesz rálátása a teljes tervre, ha nem illeszti hozzá saját kis részletét a többiekéhez. Krisztus teste nem állhat készen arra, ami jönni fog addig, amíg nem gyűlik egybe, és nem alázza meg magát annyira, hogy taníthatóvá váljon. Azok, akik ma azt hiszik, rendelkeznek minden szükségessel, el fognak tűnni, amint a Szent Szellem következő hulláma lendületbe jön. Isten ellene fog állni a kevélyeknek és az emberi kevélység bizonyítéka az, ha valaki azt gondolja, hogy Isten neki mindenben tanácsot ad. Az ilyen személyek vagy csoportok azok, akik elsőként fordulnak szembe a Szent Szellem új megnyilvánulásaival és cselekedeteivel. Azok, akik kevéllyé váltak Istennel és a Szent Szellemmel kapcsolatos ismereteik miatt, hamarosan szembesülnek azzal, ami jönni fog, s a tűz minden munkájukat el fogja emészteni. Sokan ellenálltak a Szent Szellemnek azok bolondsága és éretlensége miatt, akik magukról azt állították, hogy „Szellemmel betöltöttek”. De az ellenállók is hamarosan megalázzák magukat Isten előtt és a bolondságok ellenére is keresni fogják a Szent Szellemet és ajándékait. Ez már példátlan sebességgel el is kezdődött, de drámai módon még tovább fog fokozódni. Az ünnepre mindenki el fog jönni!

Olyan mozgalmak tagjai, melyek nemzedékeken keresztül magukat a Szent Szellem útjai ismerőinek tekintették, meg fognak alázkodni és keresni fogják azoknak az embereknek bibliai kapaszkodóit, akik korábban maguk is elutasították a Szent Szellem-keresztséget. Az elfogadóknak és elutasítóknak is meg kell kétszerezniük az erőfeszítéseiket annak érdekében, hogy még többet értsenek meg abból, amit az Úr rájuk bízott, s abban is fokozniuk kell igyekezetüket, hogy megértsék azokat, akik az igazság másik részletével rendelkeznek. Az Úr úgy alkotta meg az Ő testét, hogy mindnyájan csak akkor tudjuk betölteni elhívásunkat, ha kölcsönösen szeretjük és méltányoljuk egymást, hiszen szükségünk van egymásra.

Krisztus testén belül minden olyan mozgalomnak és áramlatnak, mely valódi hívőkből áll, megadatott a kenet egy részlete, melyre a test többi részének is szüksége van. A történelem végén ezek a kis részletek olyan harmóniában olvadnak eggyé, amit semmiféle emberi zsenialitás nem képes létrehozni. Ez bonyolultnak tűnhet és egy emberi vezető számára az is. Az idők végén az Úr lesz az egyetlen, aki képes lesz az Ő Egyházát vezetni. A test minden egyes tagja látni fogja az egész dicsőségét. Még a legnagyobb apostolok is a tervnek csak kis részletébe fognak betekintéssel bírni.

Az Egyház olyan lesz, mint az a hadsereg, amit a Jóel 2: 1-11 leír: „Fújjátok a kürtöt a Sionon, és rivalgjatok az én szent hegyemen! Rémüljenek meg e föld minden lakói; mert eljő az Úrnak napja; mert közel van az. Sötétségnek és homálynak napja; felhőnek és borulatnak napja; mint a hegyekre ráterülő alkonyat! Nagy és hatalmas nép, a milyen nem volt öröktől fogva és nem is lesz utána többé, nemzetségről nemzetségre. Előtte tűz emészt, utána láng lobog; előtte a föld olyan, mint az Éden kertje, utána pedig kietlen pusztaság; meg sem menekülhet tőle semmi.A milyen a lovak alakja, olyan annak alakja, és száguldoznak, mint a lovasok. Rohannak a hegyek tetején, mintha hadi szekerek robognának; mintha tarlót emésztő láng ropogna; a milyen az ütközetre kész hatalmas nép. Elrémülnek tőle a népek; minden arca elsáppad, száguldoznak, mint a hősök, felhágnak a kőfalakra, mint a bajnokok; mindenik a maga útján halad, nem bontják meg soraikat. Egymást nem szorongatják; mindenik a maga útján halad; néki rohannak a fegyvernek, és nem esik seb rajtok. Betörnek a városba, futkároznak a kőfalon, felhágnak a házakra, betörnek az ablakokon, mint a tolvaj. Reszket előttök a föld, és megrendülnek az egek; a nap és hold elsötétednek, a csillagok is bevonják fényöket. És megzendül az Úrnak szava az ő serege előtt, mert felette nagy az ő tábora; mert hatalmas az ő rendeletének végrehajtója. Bizony nagy az Úrnak napja és igen rettenetes! Ki állhatja ki azt?” Mindannyiunknak a maga útján kell haladnia, nem térhetünk le róla, nem lökhetjük félre a mellettünk lévőt, s együtt kell menetelnünk, mint egy hadsereg. Azzal az eltökéltséggel kell előre haladnunk, hogy mi vagyunk Isten országának támadó éke, ami azért jött, hogy visszakövetelje a mi Urunk birtokát.

A jövő súlypontjai

Mint ahogy az Úr az oltáron maga gyújtotta meg a tüzet, de a papoknak kellett azt fenntartaniuk, most is Ő fogja azt meggyújtani, de nekünk kell meg tanulni táplálni a lángot. A következő időkben meglátjuk, hogy Krisztus testében az álmok, látomások és próféciák kerülnek a középpontba. Ez az egész Test szellemi hőmérsékletét a mostani hideg vagy langyos állapotból a lángoló tűz hőfokára fogja felemelni. Kevés dolog tud minket úgy fellelkesíteni, mint az, ha az Úr személyesen szól hozzánk. Ezek a profetikus kijelentések ugyanakkor nem a mi szórakozásunkra keletkeznek, vagy azért, hogy emeljék az összejövetelek színvonalát, hanem mert kritikus fontossággal bírnak az elkövetkező idők szempontjából. Azok, akik nem fogják a mostaninál jobban hallani az Úr hangját, nem fogják túlélni a közeljövőt. Az Úr az övéivel kapcsolatban ezt állította a Ján. 10:4-ben:

„És mikor kiereszti az ő juhait, előttük megy; és a juhok követik őt, mert ismerik az ő hangját.”

Az Ige arra utal, hogy csak olyan mértékben tudjuk az Urat követni, amilyen mértékben halljuk az Ő hangját. A jövőben még jobban meg fogjuk szenvedni azoknak a tetteinknek a következményeit, amiket saját kútfőnkből kezdeményeztünk. Meg kell nyugodnunk az Úrban és meg kell tanulnunk meghallani az Ő hangját, ha túl akarjuk élni az elkövetkezőket, és be akarjuk tölteni elhívásunkat a mostani kor végén, hogy előkészíthessük az utána következőt.

Összefoglalás
A Földön birtokba vehető összes kincs közül a legdrágább a Szent Szellem. Ő Isten közöttünk. Ő győz meg minket a bűneinkről és tesz bizonyságot Jézus Krisztus mellett. A Szent Szellem vezet el minket az igazságra, tisztánlátást ad, Ő a Segítő, aki támogat minket és Ő a Vigasztaló, aki bátorít. A Szent Szellem által működik az összes szellemi ajándék és növekednek a gyümölcsök. Isten Őáltala végzi el minden munkáját itt, a Földön. A Szent Szellem lebegett a vizek fölött, általa ment végbe a teremtés, s most a bukott, romlott emberiség fölött lebeg, hogy Általa jöjjön létre az új teremtés.

Talán az egyik legsürgetőbb kérdés, amit magunknak fel kell tennünk az, hogy hogyan lehetünk méltó befogadói a Szent Szellemnek? A vég előtt mindenki, aki valóságosan hisz Jézus Krisztusban, be fog merítkezni a Szent Szellembe. Mint ahogy az Ap.Csel.2. és a Jóel 2. együttesen tanúsítja: a Szellem e nagy kiáradásának következménye az álmok, látomások és próféciák minden mérték fölötti kiáradása lesz azokon keresztül, akik Isten szolgái. Fel kell készülnünk erre. A bibliai mértékeket betöltő prófétai szolgálat és ajándékok helyreállításának többévi keresése okán sok mindent megértettünk róluk. Volt néhány látványos sikerünk és jó néhány nevetséges hibánk. Előrelépéseink jó része saját hibáink megértéséből eredt. Ennek ellenére az a célunk, hogy a prófétai kijelentésekben messzebbre, mélyebbre és magasabbra jussunk el. Emellett azt is kijelentette az Úr, hogy nem fogja az Őáltala felállított szolgálatoknak megengedni a szellemi fejlődést addig, amíg a többieket is fel nem emelik a saját szintjükre. Így, miközben mindannyiunk keresi a nagyobbat, a többieket is fel kell emelnünk. Mostantól kezdve minden egyes megtett további lépéshez ez szükséges.

Úgy tűnik, minden eddigi felkészítő konferenciánkon megkaptuk a kegyelmet arra, hogy az előzőnél tovább lépjünk. Az Úr szellemi genetikai kódunkat úgy alakította ki, hogy ne elégedjünk meg azzal, hogy csak ismételjük az előzőt. Ezért nem egyedül az a célunk, hogy jó konferenciákat tartsunk, hanem az, hogy az Egyház előrelépését szolgáljuk. Függetlenül attól, mekkora volt a kenet, vagy mennyire volt áldott egy konferencia, addig nem tekinthető sikeresnek, amíg a résztvevő helyi gyülekezetek számára nem hoz tartós szellemi hasznot. Az ilyenfajta eredmény nehezen mérhető.

Hálásak vagyunk azokért a gyülekezetekért, akiknek hozzánk ellátogató tagjai a világ minden táján jó bizonyságot tettek rólunk. Ugyanakkor voltak gyülekezetek, akik semmiféle előrelépést nem tapasztaltak az összejöveteleinken való részvétel után. Mások még károsodtak is, mert az istentiszteleteinken részt vevő tagjaik tűzzel tértek haza, új nyitottsággal a szellemi ajándékok felé, de otthon nem volt helye az újnak – nem készült tűzhely a tűz számára.

Ez a jövőben is problémákat fog okozni.

Ha ez a helyzet, akkor megoldás az, ha nem bátorítjuk az embereket a szolgálatra és az ajándékokban való járásra, hogy továbbra is hajlíthatóak és konformisták maradjanak? Nyilvánvalóan nem! Csak szellemileg halottak tudnak így gondolkodni. Másokhoz hasonlóan, mi is megkettőzzük erőfeszítéseinket arra, hogy felkészítsünk és kibocsássunk mindenkit, akit csak tudunk, hogy beálljanak elhívásukba és ajándékaikba. Ez számunkra olyan megbízatás, aminek nem fordíthatunk hátat. Emellett még a mostaninál is jobb munkát kell végeznünk annak érdekében, hogy a helyi gyülekezetek vezetőit támogassuk az eljövendő tűz befogadására alkalmas tűzhelyek előkészítésében.

Miközben arra törekedtünk, hogy saját gyülekezeteinkben is megnyilvánuljanak a prófétikus szolgálatok és ajándékok, mi is elkövettük saját hibáinkat, de közel sem volt annyi konfliktusunk, mint amennyiről, más helyekről értesültünk. A magam részéről ezt nem valamilyen általunk birtokolt különleges bölcsességnek tulajdonítom, hanem annak, hogy ha csak egy hevenyészettet is, de sikerült már valamilyen tűzhelyet építenünk, s készek vagyunk gondozni a profetikus megnyilvánulásokat.

Évekkel ezelőtt én is figyelmeztettem több gyülekezeti vezetőt arra, hogy azok, akik nem készek megfizetni az igazi megnyilvánulások érettségre jutásának árát, egyre jobban áldozatai lesznek a hamisaknak. A prófétai szolgálatnak tulajdonított problémák túlnyomó részét ugyanis a hamis, vagy álprófétai megnyilvánulások okozták, melyek mindig kitöltik azt az űrt, amit az igazi elnyomása, vagy egyszerűen csak nem gyakorlása okoz. Megkockáztatom azt a kijelentést is, hogy szolgálatunk jellegéből adódóan, gyülekezeteinkben tűnt fel a legtöbb furcsa, sérült, prófétikus beállítottságú személy. Némelyikük helyreállva gyümölcstermő taggá vált, mások saját sikeres szolgálatukat kezdték meg. A sérült személyek által gyülekezeteinket ért problémák meglepően kisszámúak voltak. Ugyanakkor szinte felmérhetetlenül sok előny származott a prófétikus hozzáállásúak támogatásából.

A prófétai szolgálat addig nem fog helyreállni az Egyházban, amíg nem válik részévé a helyi gyülekezetek mindennapi életének. Szolgálatunk egyik súlypontját az fogja képezni, hogy figyelemmel kísérjük, ahogyan ez Krisztus teljes testében létrejön. Ahhoz viszont, hogy ez bekövetkezhessen, a bizalom hídjainak kell felépülni az egyházi vezetők és a felemelkedő prófétai szolgálat között, ami nem kíván meg kevesebbet, mint hogy a különböző szolgálatok egymás szemében hitelessé váljanak. Mindenkiben él a vágy, hogy közvetlenül Isten szóljon hozzá. Ha elutasítjuk az igazit, az emberek növekvő mértékben esnek áldozatául a hamisnak. Ezért lehetséges az, hogy a pszichológiai szolgáltatások mára sok milliárd dolláros üzletággá fejlődtek ki. Ennek ellenére Isten az Egyháznak sokkal nagyobbat adott annál, amit a pszichológusok valaha is elérhetnek. Az Egyházat rövidesen betöltő prófétai szolgálat munkanélkülivé fogja tenni a pszichológusokat. Ahogy a végső idők zűrzavara és felfordulása növekszik, a világ is keresni fogja az Istent kereső Egyházhoz vezető utat. Azok, akik készen állnak, példátlan aratásban fognak részesülni. Az előttünk álló időben az Egyház lesz a fény az egyre növekvő sötétségben. Ne vesztegessük hát az időt, hanem készüljünk fel!

Morning Star
Prophetic Bulletin

Megjegyzések

  1. Nagyon jó ez a cikk, eddig még nem találkoztam vele, örülök hogy rátaláltam. Nagyon fontos figyelmeztetések és tanulságok vannak benne. Például, hogy ha nem fizetjük meg az árat azért hogy az igazi prófétaság működjön, akkor a hamis kitölti az űrt. Az Úr áldjon meg a munkálkodásodban Zsolt! Gyuri

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések