A LÁTÓK EGYBEGYŰJTÉSE

Chuck Pearce: Gathering the Seers, Pasadena, January 2010   

Nekünk az a problémánk, hogy nem értjük az időket, és mivel nem értjük az időket, ezért nem értjük Isten időszakait sem. Isten  nem a mi számításunkban gondolkozik. 
Most   beléptünk a  látás korszakába.  Ez azt jelenti, hogy megnyílnak szemeink arra amit eddig  még nem láttunk.  Ha szellemben járunk, ez akkor nekünk egy új terület. 
Isten most összehozza a prófétákat és a prófétai szolgálatokat. A hallás korszakából átkerülünk a látás korszakába.

Figyelj,  mert  most készül a főút építése. Ez  a  dicsőség útja. Megfogjuk Istennek köszönni még akkor is, ha most kríziseken megyünk keresztül. 
Az  ÚR szemei letekintenek a földre. Az új korszakba léptünk be és most itt vagyunk ennek a 10-éves szakasznak kezdetén. Ti akik most ezt halljátok, már be is léphettek.
Mond hangosan; “szeretem az újat” – “Bizalommal és hittel lépek az újba” Ha nem lépsz be bizalommal és hittel, akkor a következő 10 év nehéz lesz.
Most beléptünk  a  2010 = 5770 (Héber naptár) évébe az AYIN = 70 szezonba ami azt jelenti “látni” – Egy új rend kezdődik, amikor az időt másképp fogod látni.
A héberbe a “moment” egy “momentum” egy történésbe való belépést jelent, amit meg  kell ragadni.  Ha te megtudod érinteni Istent egy momentumba, akkor belépsz a történésbe, ami megmutatja neked a jövődet, és hogy mi zajlik körülötted.
Ismerjük az Igét, “Íme, újat cselekszem, most készül…”  Ésaiás 43:18-21-ig.
A kérdés az: Ha Isten újat cselekszik, akkor hogy látod a dolgokat magad körül?
Fontos ezeket tudni, nehogy megcsalattatásunk.
Egy másik kérdés:

Van-e benned aggodalom a jövőddel kapcsolatban?  A  jövőt világosan látni izgalmas dolog.  Az üzenet az, hogy Isten küld nekünk új  szolgálatokat és ehhez mindenkinek megadja az ajándékot.

“Én megadom nektek a képességet, hogy hogyan tudjátok az Én testem számára tovább adni  az “egyszerűséget”  és hogy mi az egyszerűség titka.
Az abszolút egyszerűség titka három aspektusból áll:

faith       =    hit
focus      =    összpontosítás
function =    működés
Mi mindig “működéssel” vagyis “cselekvéssel” kezdjük a dolgokat, ha van egy feladat,  átgondoljuk hogy kezdjünk neki.  Megszoktuk a múltból, hogyan “működjünk” és hogyan  tudunk ebbe mindenkit  bevonni.

Itt van Márta  példája. Jézus szerette Mártát. Azt mondta neki: “te túl sokat aggódsz“ Abban nincs hiba ha tudjuk, hogy mik a feladataink, de a momentumot kell felismernünk, mert van egy momentum ami a te jövődre nagy fontossággal bír. Mária felismerte ezt a momentumot, Márta csak a feladatot látta megszokottságában, és mivel Máriát nem tudta magával ragadni szolt Jézusnak.

De Jézus mondja: „várjunk csak….. Mária már belépett a momentumba az újba. Most fontosabb ezt a pillanatot megragadni” – Ez történik velünk, ha nem ismerjük fel az új momentumot. Nem lesz jó vége, ha nem szakadunk el az eddigi megszokottságoktól, akkor körbe, körbe megyünk, - cipekedve,- meggörnyedve, -megnyúzva.

Úgy ahogy  Ézsaiás  43:18 -ban, ha nem jövök ki a régiből, maradok fogságban. De  mi  most  kijövünk a múltnak  fogságából és a momentum megmutatja, merre van  a  szabadulás. – Ahogy most belépsz ebbe az új évbe van egy kulcs. Ez a kulcs, az elválás a múlttól.
Veszélyes, ha nem szakadsz el a régitől, mert nem tudod magadévá tenni az újat.

A réginek véget kell vetni, ahhoz, hogy át tudj menni az újba. Meg fogod látni, hogy az új  manifesztálódik. (láthatová válik)
Egy új kérdés:  Látod-e az újat megvalósulni ?

 Az a veszélyesség áll fönn, ha nem szakadsz el a régitöl, nem fogsz tudni bemenni az újba.  2007-ben megmutatta  nekem az Ur, hogy ki kell törni a régiből. Ha már eljutottál a  megszokottságnak egy olyan pontjára, hogy eleged van, hogy vágyakozol egy új után, elkezdesz keresni, zörgetni, kopogtatni, akkor  meg fognak nyílni a kapuk, mert döntést  hoztál a szívedbe és lényedbe.

Az új lehet egy új minőség is, ami azelőtt nem volt. Már abban a pillanatban amikor elindulok az új felé akkor már kiléptem a régiből.

A héber naptár szerint az új év Rosch Haschana 5770 Szeptember 19-én kezdődött. A  mi naptárunk szerint 2010 Januárban. – Ha Jézus bennünk él, akkor beléptünk az ábrahámi szövetségbe, aki kiment – átment és – bement minden új szezonba. Így mi is képesek vagyunk szellembe átmenni az újba a szövetség Szelleme által.

A következő időszak teljesen különbözik az előzőtől. Minden 70-es év a fogságból való szabadulást jelent. Bármi is tartott foglyul téged a múltban, biztos lehetsz, hogy a jövőben ettől megszabadulsz!!! – Sokan már kitörtek, de sokan még a kitörés vagy áttörés fázisában vannak. -  Kitörés a régiből - áttörés (egy szakasz) – betörés az újba - !

Az új pozícióba betörni, amit azelőtt hittel sem értél el, az az új időszakban megvalósul. Most hittel és bizalommal kell megragadnod a jövőt, akkor kibővül a hatásfokod. Az AYIN korszak az 70, vagy 7x10 amibe belépünk, azt jelenti, hogy új területek elfoglalása.

Most emeld fel mindkét kezed a menny felé!

Ez az az időszak, amikor a Menny és Föld szinkronba kerül.  Efézus 1:10 “hogy Isten ismét egybeszerkeszt magának mindeneket a Krisztusban, mind amelyek a mennyben vannak, mind amelyek a földön vannak” – Te vagy az a személy akin keresztül Isten lehatol - akárhányszor kinyújtod a kezedet a menny felé, akkor lejön egy kard, 7-es (héberül Sajn, új porció, de kardot  is jelent). Amikor kiáltasz, akkor ezen a kapcsolaton keresztül az Urr lehozza a jeleket és csodákat.

Az Ur lehozza neked a válaszokat, mert a menny a te rendelkezésedre áll. A menny most összekapcsolódik a földiekkel.  -  Ez az új időszak titka!  -  Ezért fogunk több változást átélni mint valaha.

AYIN = 70 azt is jelenti, hogy látni, és azt is jelenti: “az Ur szemei néznek…”
Ö most  sokkal közelebb van hozzánk mint valaha. Óvatosan figyel,  hogy hitben hogy cselekszünk  a földön. Hogyan kerülünk összhangba az Ö tervével, ami átváltozást hoz a földre. Figyel és a szánkba adja - Roma 10:8 “Közel hozzád a beszéd, a szádban és szívedben van: azaz a hit beszéde ….”

AYIN azt is jelenti, hogy új területen ásol és alig hogy elkezded az ásást, már vizre találsz. Ez a szó pontosan meghatározza, hogyan kell mozdulnunk ebben az új időszakban. –  Hiába próbálkoztál a múltban, nem sikerült vízre találni.

Az elmúlt két évtizedben a régi betömött kutakat ástuk ki nagy részben az 1.Móz. 26 szerint. Ebben az új szezonban, ha ások, akkor alig eresztem be az ásott a földbe, már felbugyog a víz. – Olyan talajra fogunk bukkanni, amire a múlt időszakban nem. áttörjük a talajt és a Szent Szellemnek egy új megnyilvánulása, áradása lesz látható. 

Még egy dolgot mondok: “Benned van az Élö vizek forrása. Megkaptad a Szent Szellem keresztséget, de az Úr most újból felfakasztja mint egy óriási forrást. Megújítja  a  keresztséget. Ebben a szezonban már nem engedi az Úr azt a fajta keresztséget amit eddig Szent Szellem keresztségnek neveztünk.

Mert akik ebbe az új időszakba belépnek  úgy betöltekeznek, hogy nyilvánvaló lesz az erő és a teljhatalom.

Három generáció fog ebbe betorkollani és az Isten áradása új formában fog megjelenni. új megnyilvánulások. Mi ennek az áttörésnek a peremén vagyunk. A legjobb amit tehetünk, hogy ebbe az újba belépünk.

Meg kell szabadulni az aggodalmaskodásokból, félelmekből ami téged akadályoz az újba való belépéstől. Menj tovább, formálódj át, pozicionáld át magad az új korszakba.

Fontos, hogy a tudomány beszéde amit Isten belőled felbugyogtat mond ki magadra nézve. Még akkor is, ha nem hiszel a próféciákban. Amennyiben most magadra kimondod a jót a sok pozitívat, erőt, sikert, áldást, örömöt, egészséget, bövölködést,  az fogja meghatározni a következő tízéves szakaszt.

A világban minden struktúra ami körülvesz minket, az most változóban van. 2007-ben  elkezdődött a struktúra átalakulása. 2008-ban is folytatódott sokkal erősebben. Ezért kell figyelnünk és látnunk Istennek újfajta beavatkozását.
Új időszak és új struktúra jön


Akárhogy is  meg vagy győződve a régiről, nem fogod tudni beerőltetni az újba, mert nem fog működni.
– Az Ur azt mondja “Én a struktúrákat megváltoztatom  az egész földön.
Most minden változás alatt van (a kormányok is) . - Enyém a föld és annak teljessége…”

Ebben az összefüggésben olvassuk a János első részében, hogyan lép be Jézus az új időszakba. – Mikor Jézus 30 éves volt, tudta, hogy eljött az idő. – Akkor Jézus a maga szolgálatát a János tömlőjénél kezdte.  – Mi volt az?

Ki kellett menni a pusztába, meghallani  amit János mond! (Ez még az o-tömlö) volt. Jánosnak egy jó tömlője volt, mivel ő Jézussal már az anyja méhében találkozott. Ö szellemben ismerte az Urat.

Ö készítette az utat az új számára.- Igen ehhez meg kell mozdulni. - Jézus is odament Jánoshoz és azt mondta, én tudom, hogy jön egy új keresztség, de te most keresztelj meg engem. A régi tehát a János keresztségével zárult le. Le kell zárni a régit, hogy tisztán mehessünk át az újba.

Amikor megkeresztelte Jézust, megnyílt az menny! – Ha rendben történnek a dolgok, akkor út nyílik az új számára. Nem a földön történik a mozgás, hanem a körülöttünk lévő mennyei szférákban. Szózat jött le „ez az Én szerelmes Fiam, akiben gyönyörködöm..“ a 36. versben János kikiáltja: „íme Isten báránya..“ Ezt mikor a két tanítvány hallotta, követték Jézust. A 38-as  versben a János tanítványai közül, csak ketten vették észre.
Jézus tudta, hogy ennek a kettőnek a szíve megértette az újat.

Neked nem kell most a korszakváltásban összezavarodni. Sokaknak nehéz kilépni a régiből.  – Megkönnyíti, ha te most hangosan kimondod amit keresel a jövőre nézve, mert a te (prófétai) szavaid fogják megkönnyíteni az átmenetelt.

“Rabbi” tanítómestert jelent, pedig Jézus még eddig nem is tanított, de ők már a jövőt látták. “Hol lakol” – “jertek és lássátok” Ha ezt követed, akkor beléptél az újba, és olyan dolgokat fogsz látni, amit a régiben nem. Ez a megnyilvánulás olyan fokára fog vinni, amit eddig még nem tapasztaltál.

András azt mondta “megtaláltuk a Messiást” Ján.1:42, a 43. versben pedig  “…és vezeté öt Jézushoz. Jézus pedig rátekintvén mondta “te Simon, Jónának fia, te Kéfásnak fogsz hívatni, ami megmagyarázva: kőszikla” ez azt jelenti, hogy Péter a régi identitásából átkerül az újba, Jézus kimondott szavain keresztül. “Te nem leszel már ugyanaz  mint aki ezelőtt voltál “

Mikor Jézus szolgálata elindult,  akkor ők faluról-falura, városról városra mentek. A régi struktúra szerint pedig  ki kellett menni Jánoshoz. Tehát az Ur ott kezdi, ahol mi most vagyunk. Ez teszi most annyira különössé, hogy ahol te vagy, ott körülötted manifesztálódik az Ur. Ésaiás  43 :19
“Imé újat cselekszem, most készül. Avagy nem tudjátok még? Igen, a pusztában utat szerzek és a kietlenben folyóvizeket..”

Tehát a múlt idő fogságából áthelyezlek az új szezon békéjébe egy új identitással! A múlt szezon elveszettségéből áthelyezlek  a  jövő látásába. –  Mi mindnyájan tapasztaltunk már a múlt szezonba veszteségeket. Az egyik jobban mint a másik. Ha a múltban nem tudtál sikeresen lezárni egy tapasztalatot, azt átviheted az újba és egy új látással az újban sokkal egyszerűbben megválthatatlanod.
Nézzük meg  Lukács 24-et

 Jézus Krisztust keresztre feszitették, fel is támadt, és némely asszonyok találkoztak is vele. Hirtelen  fejetetejére fordultak a dolgok…….

Ennek a három éves korszaknak a tömlője is lejárt és egy új tömlő nyílt meg. Figyeld  meg, hogy a szellemi atmoszféra és struktúra elkezd körülötted megváltozni. Nem játszik szerepet, hogy mennyire jó volt vagy mennyire nehéz volt a régi, de most változás alatt van. Ezért fontos a látás, hogyan lássad az újat. Fontos a döntésed, hogy milyen látással mész be az újba.  - De ha ebben az átmeneti újban is megmaradsz a régi mellett , az is gátolni fogja a továbbhaladást.

Lukács 24:16 Itt van megint két tanítvány akik Emmaus felé haladnak. Jézus velük megy az új szezon útján, de ők nem veszik észre. A régi korszak traumája (átélései) vissza tartották őket, az újnak látásától. Ők az elmúlt napok terhét cipelik magukkal, nem láttak.

Lukács 24:24 “…öt pedig nem látták” Ha nem engeded meg a Szent Szellemnek, hogy rajtad dolgozzon, akkor a te szemeid vissza lesznek tartva, hogy ne láthasd az újat.

Lukács 24:18-19 “Te vagy az egyedüli … aki nem tudod, hogy mik történtek?  “Micsoda dolgok?” – Nem tudod, hogy milyen nehéz fájdalmakon mentünk eddig keresztül? …  Ezzel hogy elmondják neki a történteket, kiürítik magukat , az Ur így tudja megmutatni nekik  az utat az újba.  Elmondatja velük mindazt amibe hittek, reménykedtek, sőt  a 22. versben,  hogy némely asszonyok megdöbbentették őket…. –  Isten, mindig fog bizonyos embereket hozzád küldeni akik már tisztán látnak, sőt, a 24-es versben, (ezt húzd alá) “az asszonyok látták, de a közülünk valók nem látták”  -  Értsd meg: a lányok beléptek az újba és ezért láttak. - A fiuk  meg nem léptek be,  és ezért nem is láttak.

A következő versben még azt is mondja az Ige: “oh, balgatag szívűek..”  - Ha nem hiszel a hozzád küldötteknek, akik már látnak, akkor a hitetlenség elvág téged a látástól. – Mondom neked, hogy a következő két hónap, a hited krízisébe vezet.

Az Ur utadba hoz olyan embereket, akik dolgokat mondanak neked, amin keresztül lehetőséged nyílik a jövő látására. Ha te viszont annyira el vagy foglalva a múltaddal, a saját drámáddal, akkor elpasszolod amit Isten mondani fog az új időszakban.

 “Ismeritek az Írásokat felőlem, ami meg van írva… mégsem láttok, mert a történések elvakítottak (Jézus halála) és az Ige se tudja megnyitni szemeiteket”. Jézus úgy tett, hogy tovább akar menni, de kényszerítik, hogy “maradj velünk..”

Isten mindig készít egy helyet, ahol magát kinyilatkoztatja. Itt nem csak egy látogatásról van szó! Kérték, hogy “maradj velünk” és Ő bement, hogy velük maradjon.

Ö velünk marad  -  Megnyílnak szemeink!
Mond ki hangosan:  Kész vagyok új módon látni!  Be akarok lépni az újba!

Chuck Pearce 
2010 Januárban

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések