A PRÓFÉTA SZOLGÁLATA 11


 Hamis próféták
Amikor Isten előhoz egy szolgálatot, Sátán előhozza annak az utánzatát. Ez nem kell, hogy eltántorítson bennünket, csak óvatosságra int. Ha mi meghalljuk, hogy hamis pénz van forgalomban, nem állunk le a pénz használatával. Csak óvatosabbá válunk. Ahogyan a prófétai szolgálat növekszik, a hamis próféták nagyon gyakorivá fognak válni. Nem kell elutasítani a próféciát, de óvatosnak kell lenni annak kezelésével kapcsolatosan. A gyülekezetvezetőknek védekezni kell a hamis próféták ellen. A legjobb mód, hogy ezt meg tudjuk tenni, kell, hogy legyen kifejlődött igazi prófétai szolgálat a gyülekezetekben. Az igazi próféták a legjobb ellenszer, a hamis próféták ellen.
Egy hiteles próféta bevallhatja, hogy hibázott és ezért sok területen hibázik is, viszont ő tudja, hogy az ő védelme a hibáktól az Úr testén belül lévő egységben van. Viszont a hamis próféta összetéveszti az ő kenetét azzal, amit a lelkében, szívében és elméjében gondol, úgyhogy ő azt gondolja, nem hibázhat. (John and Paula Sanford – Őllés feladata 36.o.).
Jézus figyelmeztetett, hogy a hamis próféták úgy jönnek, mint báránybőrbe bújt farkasok.
"İrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szedneké szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Eképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.” (Máté 7:1520).
A hamis próféták nem mindig magától értetődőek. Először is úgy jelennek meg, hogy hihetőek legyenek. Azonban, ha megengedik nekik, hogy bejárásuk legyen a nyájhoz, hihetetlen veszélyt tudnak okozni.

Figyelmeztetések

A Bibliában erőteljes figyelmeztetések vannak a hamis prófétákkal kapcsolatban.
„És lőn az Úr beszéde hozzám, mondván: Embernek fia! prófétálj Izráel prófétái ellen, akik prófétálnak, és mondjad azoknak, akik önnön szívökből próféták: Halljátok meg az Úr beszédét! Így szól az Úr Isten: Jaj a bolond prófétáknak, akik az önnön lelkök után mennek, mert semmit sem láttak. Mint rókák a romok közt, olyanokká lettek prófétáid, oh Izráel! Nem hágtatok fel a törésekhez, nem falaztatok falat Izráel háza körül, hogy megállhassatok a harcban az Úrnak napján. Hívságot láttak s hazug jövendölgetést, kik ezt mondják: Monda az Úr! holott az Úr nem bocsátotta őket, és még várják, hogy betelik beszédök. Avagy nem hiábavaló látást láttatoké, és nem hazug jövendölgetést szóltatoké? midőn ezt mondjátok vala: Monda az Úr! holott én nem szólottam! Ennekokáért így szól az Úr Isten: Mivelhogy hívságot szólottatok és hazugságot láttatok, azért ímé én ellenetek leszek, ezt mondja az Úr Isten. És lészen kezem a próféták ellen, kik hívságot látnak és hazugságot jövendölgetnek; az én népem gyülekezetében nem lesznek, Izráel házának könyvébe nem irattatnak, és Izráel földjére be nem mennek, és megtudjátok, hogy én vagyok az Úr Isten. Azért, mert eláltatták az én népemet, mondván: béke! holott nincsen béke; és ha a [nép] falat épít, ímé ők bemázolják azt mázzal. Mondjad a mázzal mázolóknak, hogy leomlik; ömlő záporeső lészen, és ti jégeső kövei hulljatok, szélvihar hasítsd! És ímé leomlik a fal. Avagy nem mondjáké majd néktek: hol a mázolás, amellyel mázolátok?” (Ezék 13:112).
" Mert kicsinyeiktől fogva nagyjaikig mindnyájan telhetetlenségnek adták magokat; a prófétától fogva a papig mindnyájan csalárdságot űznek. És hazugsággal gyógyítgatják az én népem leányának romlását, mondván: Békesség, békesség, és nincs békesség! Szégyenkezniök kellene, hogy útálatosságot cselekedtek, de szégyenkezni nem szégyenkeznek, még pirulni sem tudnak; ezért elesnek majd az elesendőkkel; az ő megfenyíttetésök idején elhullanak, azt mondja az Úr.”
(Jer 6:1315).
„Megtagadták az Urat, és azt mondták: Nincsen ő, és nem jöhet reánk veszedelem: sem fegyvert, sem éhséget nem látunk! A próféták is széllé lesznek, és nem lesz, aki beszéljen bennök: így esik az ő dolguk! " (Jer 5:12,13).
„Ezt mondja a Seregek Ura: Ne hallgassátok azoknak a prófétáknak szavait, akik néktek prófétálnak, elbolondítanak titeket: az ő szívöknek látását szólják, nem az Úr szájából valót. Szüntelen ezt mondják azoknak, akik megvetnek engem: Azt mondta az Úr: Békességetek lesz néktek és mindenkinek, aki az ő szívének keménysége szerint jár; ezt mondák: Nem jő ti reátok veszedelem! Mert ki állott az Úr tanácsában, és ki látta és hallotta az ő igéjét? Ki figyelmezett az ő igéjére és hallotta azt? (Jer 23:1618).
„És mondá nékem az Úr: Ne könyörögj e népért, az ő javára. Mikor bőjtölnek, én meg nem hallgatom kiáltozásukat, és ha égőáldozatot vagy ételáldozatot készítenek, nem lesznek kedvesek előttem; sőt fegyverrel, éhséggel és döghalállal irtom ki őket. És mondék: Ah, Uram Isten! Hiszen a próféták mondják vala nékik: Fegyvert nem láttok, éhség sem lesz rajtatok, sőt állandó békességet adok néktek ezen a helyen. És monda az Úr nékem: Hazugságot prófétálnak a próféták az én nevemben; nem küldtem őket, nem parancsoltam nékik, nem is beszéltem velök; hazug látomást, varázslást, hiábavalóságot és szívbeli csalárdságot jövendölnek néktek. Azért ezt mondja az Úr a próféták felől, akik az én nevemben prófétálnak, holott én nem küldtem őket és mégis azt mondják: fegyver és éhség nem lesz e földön: Fegyver és éhség miatt vesznek el azok a próféták! A nép pedig, amelynek ők prófétálnak, ott hever majd Jeruzsálem utcáin az éhség és a fegyver miatt, és nem lesz, aki eltemesse őket, őket és feleségeiket, fiaikat és leányaikat; így zúdítom rájok gonoszságukat! (Jer 14:1116).
„És monda [Mikeás]: Azért halld meg most az Úr beszédét: Látám az Urat az ő székiben ülni, és az egész mennyei sereget az ő jobbés balkeze felől mellette állani. És monda az Úr: Kicsoda csalja meg Akhábot, hogy felmenjen, és elvesszen Rámoth Gileádnál? És ki egyet, ki mást szól vala hozzá. Akkor előjőve egy lélek, aki az Úr eleibe álla, és monda: Én akarom megcsalni őt. Az Úr pedig monda néki: Miképpen? És felele: Kimegyek és hazug lélek leszek minden ő prófétáinak szájában. Akkor monda [az Úr]: Csald meg és győzd meg; menj ki, és cselekedjél úgy. Ímé az Úr a hazugságnak lelkét adta mindezeknek a te prófétáidnak szájába; és az Úr szólott veszedelmes dolgot ellened. Akkor odalépett Sédékiás, a Kénaána fia, és arcul csapván Mikeást, monda: Hogyan? Eltávozott volna én tőlem az Úrnak lelke, hogy csak néked szólana? És monda Mikeás: Ímé meglátod azon a napon, amikor az egyik kamarából a másik kamarába mégy be, hogy elrejtőzhess. " (1 Kir 22:1925).
„A próféta, aki álomlátó, beszéljen álmot; akinél pedig az én igém van, beszélje az én igémet igazán. Mi köze van a polyvának a búzával? azt mondja az Úr. Nem olyané az én igém, mint a tűz? azt mondja az Úr, mint a sziklazúzó pőröly? Azért ímé én a prófétákra [támadok], azt mondja az Úr, akik az én beszédeimet ellopják egyik a másikától. Ímé, én a prófétákra [támadok], azt mondja az Úr, akik felemelik nyelvöket és azt mondják: [az Úr] mondja! Ímé, én a [próféták]ra [támadok], akik hazug álmokat prófétálnak, azt mondja az Úr, és beszélik azokat, és megcsalják az én népemet az ő hazugságaikkal és hízelkedéseikkel, holott én nem küldtem őket, sem nem parancsoltam nékik, és használni sem használtak e népnek, azt mondja az Úr.”
(Jer 23:2832).
„Valának pedig hamis próféták is a nép között, amiképpen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni, és az Urat, aki megváltotta őket, megtagadván, önmagokra hirtelen való veszedelmet hoznak. És sokan fogják követni azoknak romlottságát; akik miatt az igazság útja káromoltatni fog. És a telhetetlenség miatt költött beszédekkel vásárt űznek belőletek; kiknek kárhoztatásuk régtől fogva nem szünetel, és romlásuk nem szunnyad. (2 Pét 2:13).

Ítélet próféták

Az Ószövetségi időkben a legsúlyosabb probléma az "ámító próféták" voltak, akik a királyt éljenző kórus vezetői voltak, és vagy Istennek engedelmeskedtek vagy gonoszt cselekedetek. (1 Kir 22). Ennek mai megfelelője a "kedvenc próféta", aki olyan lojális a pásztorához, hogy "parancsra ugat". A prófétáknak óvatosaknak kell lenniük, hogy ne váljanak a fennálló hatalmi rendszer részévé. Meg kell találniuk a biztonságukat Istenben. Mikeásnak volt egy súlyos figyelmeztetése "jó hír próféták” felé.
„Így szól az Úr a próféták ellen, akik elámítják az én népemet, akik, ha van mit rágniok, békességet hirdetnek, az ellen pedig, aki nem vet valamit szájokba, hadat indítanak. Azért éjszaka [száll] rátok, hogy ne lássatok, és sötétség [jő] rátok, hogy ne jövendölhessetek, és a nap lemegy a próféták felett, és elsötétül rajtok a nappal. És megszégyenülnek a látók, és elpirulnak a jövendőmondók, és elfedik szájokat mindnyájan, mert nem lészen felelet Istentől. " (Mikeás 3:57).
„Nem küldöttem e prófétákat, de ők futottak, nem szólottam nékik, mégis prófétáltak. Ha tanácsomban állottak volna, akkor az én igéimet hirdették volna az én népemnek, és eltérítették volna őket az ő gonosz útaikról, és az ő cselekedetöknek gonoszságától.”
(Jer 23:21,22).
Kétfajta próféta van: Isten prófétái és az embereknek hízelgő (ámító, jó hír) próféták. Isten prófétái úgy szolgálnak, mint az Isten törvénye szerint vádat emelő bírók. A hízelgő próféták úgy szolgálnak, mint védőügyvédek. Isten prófétái kijelentik: "Ezt mondta az Úr!" A hízelgő próféták kijelentik: "Mi kegyelem alatt vagyunk és nem törvény alatt" (Gary North – Próféták, vezetők, követők, vesztesek).
Hanániás sokkal népszerűbb volt, mint Jeremiás; sok ember részesítette előnyben a próféciáit. Az, hogy Jeremiás mindegyikükkel együtt munkálkodott a Szent Szellem ihletésére történt. Ő nem kreálhatott okos próféciákat. Hananiás képes volt rá. (Bruce Yocum – Isten ítélete ma).
Létezik szellemi hatalom, ami működik a láthatatlan világban a hamis próféta mögött, erőt adva neki és fokozva az önbecsülését. Vannak szellemi erők, amelyek készek szövetkezni azokkal az emberekkel, akik testiek, előmozdítva annak becsvágyát a szellemi birodalomban. Jézabel jogtalanul csikart ki dolgokat. Ezt a szerencsétlen hölgyet a becsvágy űzte, hogy meggondolatlanul és áruló módon messze túl menjen azon a határon, ami a szentek részéről elvárható és bizalomra méltó lehetett. Az ilyen személy a hit nevében cselekszik. Kitart megosztást okozó látások és álmok mellett olyan mértékben, hogy nincs ember, aki képes lenne ellenőrizni az igazmondását. Összeesküvést sző és bezárja a száját minden igazi prófétának, aki ellene beszélni merészel. (Lars Widerburg – Próféták terhek nélkül).

Végidők buzgalma

A hamis próféciák legsúlyosabb formája a mai gyülekezetekben a "végidők iparága”. Az ő tanításuk az, hogy
                A világ megbetegszik,
                Jézus hamarosan visszatér,
                A királyság a közeljövőben még nem jön létre,
                Amerika Isten szolgája, hogy kontroll alatt tartsa a világot,

Ez a legjobb terve a Sátánnak, hogy nyomorúságos állapotban tartsa a gyülekezeteket. Jóllehet a kihirdetett prófétai dátumok és jövendölések ismét és ismét hibásnak bizonyultak, őket szépen elfogadják a gyülekezetek. İk hibáztak az ezredforduló megítélésévek kapcsolatban is, de sohasem kértek bocsánatot.
Korábban összeütközésem volt az eljövendő ébredésről és ítéletről szóló beszámolókkal kapcsolatban. Egyes próféciák az ébredésről szólnak olyan módon, hogy elsötétítsenek minden mást, amit eddig láttunk. Más próféciák egy eljövendő kataklizmaszerű pusztulásról szólnak. Természetesen mindegyik azt mondja, hogy a másik téved, talán nem közvetlenül, de ha elfogadod, amit mondanak, a szívedben egy olyan kettősség jön létre, amik automatikusan kizárják egymást. Az viszont igaz, hogy ez az odavissza való prófétai vitatkozás egy fantasztikus üzlet. Így senki nem tudja kinek vagy minek higgyen. Én "Prófétikus ellentétek"nek hívom ezt, mert mindegyik azt állítja, hogy Isten nevében beszél, holott az egész ellentmondó hangok hangzavara, amiben az elmekábultság és a bénító zsongás keverik. (Chip Brogden – Prófétikus ellentmondások).
Nekünk olyan férfiaknak és nőknek kell lennünk, mint Őssakár fiai, akik „megértik az időket, és tudják, mit kell tennie Őzraelnek” (1 Krón 12:32). Mivel a keresztyének nem kellőképpen eredményesek abban, hogy megértsék a mostani kort, a mi hozzájárulásunk csekély és kis súlyú, csak egy kicsivel több, mint jelentéktelen.
A probléma lehet egy sajátos kikapcsolódást kereső mentalitás, ami sok keresztyént arra bátorít, hogy passzív legyen és pesszimista a földi szerepét tekintve. „Semmit sem tevékenykedni, cselekedni az üzleti életben, amíg ő visszajön" (Luk 19:13). Sok keresztyén lemondott a felelősségéről, miként lelkesen várnak az elragadtatásra, mint egy kimenekülésre. Néha a dolgok olyan rossznak látszanak, hogy nem csoda, hogy elvágyódnak sokan ebből a világból, és nem ebben a világban való maradásra vágyódnak, de itt kell maradni és megvívni harcainak a Krisztusban! Ezért erőteljesen törekednünk kell arra, hogy növeljük a hatásunkat a környezetünkre, a társadalomra. (Joseph R McAuliffe).

Hitetés kora

A nyilvánvalóan kifinomult technikai korunk ellenére, a most élő generáció nagyon könnyen becsapható, mert nyitott a hamis prófétákra és hamis krisztusokra. (Clifford Hill).
Amíg mi abban hiszünk, hogy a jó az egy olyan valami olyasmi, amit fel kell találni, a mi vezetőinktől olyan minőségi dolgokat igénylünk, mint ’látás’, ‘dinamizmus’, ‘kreativitás’ és más hasonlók. Ha visszatérünk az objektív látásmódra, sokkal ritkábban fogunk minőségi dolgokat igényelni, hanem sokkal több előnyös dolgot – erkölcsi tisztaságot, tudást, szorgalmat és hozzáértést. A ‘látás’ eladható, tehát igényli, hogy mindenhol eladják. (C.S. Lewis – A szubjektivizmus mérge, Keresztyén reflexiók).
Úgy látom, hogy a hamis próféták elsőszámú céltáblái azok, akik sérültek vagy sértettek. İk a legsebezhetőbbek, mert a megbántott emberek saját magukat szigeteleik el. Péld 18:19 azt mondja nekünk: "Egy sértődött testvért nehezebb megnyerni, mint egy erős várost.." (John Bevere – Ezt mondta az Úr p.154).

Jólét próféták

Azok a próféták, akik csak pozitív üzeneteket adnak át, veszélyesek. Túl sok „jólétpróféta” van, és nem jön elegendő prófécia Isten tanácsából.
„Most menj, írd ezt táblára nálok, és jegyezd föl könyvbe ezt, hogy megmaradjon az utolsó napra bizonyságul örökre. Mert pártütő nép ez, [apát] megtagadó fiak, fiak, kik nem akarják hallani az Úr törvényét; Kik ezt mondják a látóknak: Ne lássatok; és a prófétáknak: Ne prófétáljatok nékünk igazat, beszéljetek kedvünk szerint valókat, prófétáljatok csalárdságokat! Hagyjátok el az útat, térjetek le [már] ez ösvényről, vigyétek el előlünk Izráelnek Szentjét!" (Ézs 30:811).
„Akkor monda Jeremiás próféta Hanániás prófétának a papok és az egész nép szemei előtt, amely ott áll vala az Úrnak házában; Mondá pedig Jeremiás próféta: Úgy legyen, úgy cselekedjék az Úr: teljesítse az Úr a te beszédeidet, amelyekkel prófétálád, hogy az Úr házának edényei és a foglyok is mind visszahozatnak Babilonból e helyre, Mindazáltal halld csak e beszédet, amelyet én szólok néked és az egész népnek: A próféták, akik előttem és előtted eleitől fogva voltak, sok ország ellen és nagy királyságok ellen, hadról, veszedelemről és döghalálról prófétáltak. Amely próféta a békességről prófétál, mikor beteljesedik a próféta beszéde, [akkor] ismertetik meg a próféta, ha az Úr küldötteé azt valóban? " (Jer 28:59).
Clifford Hill figyelmeztet, hogy ez az egyik veszélye az újjászülető prófétálásnak, ami a karizmatikus és Pünkösdi mozgalomból indul ki.
Minden új hullámot a karizmatikus mozgalmon belül az utóbbi húsz évben az ébredés ígérete kísért. Mindegyik azt mondta, hogy fel kell készíteni az embereket, hogy készek legyenek a Szent Szellem hatalmas nemzeti kiáradására. Azonban minden hullám csalódással fejeződött be, mert az ébredés ígérete sohasem teljesült be.
A bibliai időkben az ébredés ígérete mindig a hamis prófétáktól származott. Jeremiás folyamatosan harcolt ellenük, igyekezve kompenzálni azt a kárt, amit azok az emberek az által okoztak, hogy nagy veszély idején az önelégültség veszélyes magatartását táplálták az emberekbe.
Jeremiásnak sokszor kellett mondania,
‘Ne hallgassátok azoknak a prófétáknak szavait, akik néktek prófétálnak, elbolondítanak titeket: az ő szívöknek látását szólják, nem az Úr szájából valót.’ (Jer 23:16). „Mert ki állott az Úr tanácsában, és ki látta és hallotta az ő igéjét?..” (v 18), „Ha tanácsomban állottak volna, akkor az én igéimet hirdették volna az én népemnek, és eltérítették volna őket az ő gonosz útaikról, és az ő cselekedetöknek gonoszságától.” (v 22).
A próféciákról szóló feljegyzések a Bibliában végig azt mutatják, hogy Isten sohasem küld prófétákat béke és jólét előtti időkben. Isten a baj idején vagy felemeli a prófétákat, hogy felkészítsék az embereket arra, hogy képesek legyenek ellenállni az előttük lévő nehéz napokban vagy az Úrban hűségesen bízva hátrahívja őket, hogy Isten tudjon beavatkozni és csodálatosan megváltoztatni a helyzetet. (Clifford Hill A nemzetek megrázása 216.o.).
Jeremiás azt kellett, hogy mondja azoknak, akik jó híreket prófétáltak, hogy Isten ellenük van, és nekik kell felelniük azokért a károkért, amit azokkal az emberekkel tettek, akik hittek az ő hamis próféciáiknak. (Clifford Hill A nemzetek megrázása 218.o.).
Nincs feljegyzés a Bibliában arról, hogy Isten valaha is küld prófétákat, hogy felkészítsenek embereket az ébredésre, vagy előre megmondják a jó hírt, ami be fog következni. A próféták őrállók és az ő munkájuk, hogy figyelmeztetést adjanak a veszélyről, nem hogy az izgalomra és megelégedettségre bátorítsanak. Vannak példák, ahol a figyelmeztetés üzenete, erős felhívás a megtérésre és a magatartás megváltoztatására ébredést eredményeznek, de ez közvetlenül követte a figyelmeztetés figyelembevételét és az Istennek való engedelmeskedést. (Clifford Hill A nemzetek megrázása 217.o.).
Azoknak a vezetőknak, akik ezeket a hamis ébredési ígéreteket teszik, csak el kellene olvasniuk a korai ébredések beszámolóit, láthatnának néhány ijesztő ellentétet a jelenlegi helyzettel összevetve, amiből megérthető lenne, miért nem jön és soha nem is fog jönni az igazi ébredés a karizmatikus mozgalom élmény hullámainak kiáradásából. (Clifford Hill – A nemzetek megrázása 219.o.).
Jeremiás számára a hamis próféta egy erkölcstelen életet élő ember, aki nem helyez erős korlátokat az erkölcstelenség elé másokban, ezzel szemben az igazi próféta keresi, hogy szembeszálljon a bűn árjával, és szentségre hívja az embereket. A hamis próféta üzenete egyedül a béke az erkölcsi és a szellemi feltételek figyelembevétele nélkül, ami a béke alapja az igazi prófétának viszont bűnt megítélő üzenete van. (J.A Motyer NBD).
A mai ’prófétai üzenet’ meglehetősen kényelmes. Isten hatalmasan fog cselekedni az ő népe helyett. Engedd magad korrigálni, hogy mit cselekszik ma Isten. Sosem készteti az embereket cselekvésre. Leírja a jövőt világosan és szabatosan. Jövendöl a közeli jövőre vonatkozóan általánosságban és homályosan, amit értelmezni és alkalmazni kell bármely helyzetben, a legnagyobb szabadsággal – egy méret mindenre megfelel. Ha a próféta melléfog, könnyen és vidáman elnézést kér és folytatja, hogy hitelesítsék és elismerjék, mint igazi prófétát a többiek között, mint olyant, aki eltér a normától. Nincs helyreigazítás, a próféta érintetlen marad. (Lars Widerburg – próféták teher nélkül).
Gyülekezetvezetők úgy beszélnek róla, hogy "helyet csinálnak a prófétának" a gyülekezetükben, mintha az „egy szelíd kiskutya” lenne, akinek helyet kell találni. Csak egy másfajta kis íz hozzáadása a keverékhez. Sohasem volt megengedve, hogy ez így legyen! A prófétának meg volt engedve, hogy megfenyegessen és megrázzon mindent. Őtt az ideje, hogy Isten felemelje a valódi radikális prófétákat. Az óra későre jár, és az idő ki van mérve, és a szelíd szavaknak vége van. Próféták, engedjétek el Isten tüzét, hogy megemésszen benneteket és jöjjön elő a terméshozó üzenet, ami meg fogja rázni a gyülekezeteket. Semmi kevesebb nem fogja megtenni ezt. Langymeleg és ízetlen próféták? Le velük örökre! (Andrew Strom ANZAC Prophetic List)
Kétségtelenül könnyebb és ’népszerűbb’ barátságos üzeneteket átadni az embereknek. Könnyű a sokaságnak „nyávogni” és ’megnyerni őket a több számára’, amikor feltálalod nekik "legfrissebb és legnagyobb" üzeneteket, a látásokat és próféciákat. Az világosan látszik, hogy az eredeti megbízatást illetően a „Prófétai mozgalom” világszerte magára van hagyva, mert az emberek jobban szeretik a nyilvános elismerést és az izgató sokaság népszerűségét olyan látásokat és kijelentéseket hallva, hogy "Isten nagy dolgok megtétele előtt áll" stb. Így az emberek feladják a nyáj adta biztonságot, hogy "valami új dolgot" halljanak éppen úgy, mint a jó öreg hamis próféta esetében. Az emberek odamennek a „prófétai mutatványosbódéhoz”. Az emberek oda mennek, hogy megcsiklandozzák a fülüket – inkább megcsiklandozva legyenek, mint megítélve. (Andrew Strom ANZAC Prophetic List)
Sok ébredési próféta van. İk feltételezik, hogy a gyülekezet, változatlan állapotában, ahogyan van, képes az ébredésre. İk nem veszik figyelembe a gonosz erőknek a világban végzett munkáját, vagy hogy mi helyet engedtünk neki a gyülekezetben. Egy magától értetődő feltételezés, hogy Isten meg fogja jutalmazni az álomkórt és a langymelegséget ébredéssel és áldással. Ez veszélyes üzenet.

Internet próféták

Az internet előretörésével, a prófétai folyamnak egy félelmetes árja árad szét az egész keresztyén közösségekre a weboldalakon keresztül; végtelen linkek és címlisták. A probléma az, hogy a közzétett üzenetek közül sok gyenge minőségű. Sűrűn olvasom a prófétai weboldalakat azért, hogy lássak valamit, ami valóban felkavarja a szívemet, vagy ellát bennünket egy világos üzenettel a mi időnkre vonatkozóan. Rendszerint csalódott vagyok az olvasott üzenetek egyhangúsága miatt. Sőt az un. "nagynevű próféták" is gyakran gyengének és ízetlennek tűnnek. Ez komoly probléma a gyülekezetek számára és súlyos károkat okozhat a prófétai szolgálat hitelességére nézve.
Bryan Hupperts megosztott egy látást, ami idevágó.
’Néhány évvel ezelőtt az Úr megmutatott nekem egy látást a prófétai szolgálatokról; belevizelnek és székletet ürítenek egy csodálatos folyóvízbe. Az áramlás irányában, az emberek belemártották ezüst kupáikat a folyóvízbe és émelyegtek az emberi szeméttől és szennyeződésektől! A prófétai szennyezés problémája miatt ár ellenében , vajmi kevés, tiszta, iható víz volt.’
A prófétai hivatal rendelkezik bizonyos funkciókkal, de nagyon különleges gyümölcsöket kell teremnie. Először el kell hozniuk a szolgálatok munkája számára a hit egységét. Azután, el kell hozniuk egyre világosabb kijelentéseket és Jézus megismerését. Meg kellene tartaniuk a Krisztusi mintát is, mint modellt a mi életünk számára, amire fel kell nőnünk. Miért? Ha mi felnövekszünk, és szilárdan meg tudunk állni, akkor meg fogjuk tudni különböztetni Isten Szellemének valódi mozgását, azon ravasz, leleményes és csaló emberek tanaitól, amik gyakran hurrikán erejű szélként jönnek, és maguk alá temetik Krisztus Testét.
A gyülekezeteknek el kell fogadniuk a következő Őgét: 1 Kor 14:29, "A próféták pedig ketten vagy hárman beszéljenek; és a többiek ítéljék meg."Tényleg engedjétek meg a prófétáknak, hogy beszéljenek! Különösen a globális hatókörrel rendelkező prófétai fórumok – az egyensúly megtartása érdekében kell, hogy megengedjék másoknak, amit a vers második fele mond, hogy "a többiek ítéljék meg” (Engedjétek meg másoknak a megítélést) " Őtt a megítélés megméretést, értékelést, különbségtételt jelent.
Kérem Krisztus Testét, hogy kezdjen gyakorolni valamiféle szellemi megkülönböztetést, és kezdje el feltartóztatni azokat, akik felelősek azért, hogy közzétesznek és támogatnak állítólagos üzeneteket az Úrtól, amelyek kimutathatóan hamisak. Nem akarom azt sugallni, hogy mi minden tekintetben szilárd alapon állva várunk valakit, hogy utazza végig a nyelvterületét, de azt nyomatékosan támogatom, hogy legyen elszámoltathatóság (felelősségre vonás). Kedves barátaim, ha a próféták nem tudják megmondani mi pontosan Isten szava, akkor a szeretet nevében hogyan tudnak a mindennapi szentek megkülönböztetni ilyen dolgokat? Hogyan tudjuk mégis felismerni, hogy ez az emberektől származó üzenetek 40%a igaz volt? Egy ilyen ostobaság emberi pazarlás és szenny, ami bemocskolja Isten folyóját, és az áramlással együtt haladó szentek szenvednek ettől. (Bryan Hupperts SheepTrax Media www.SheepTrax.com)
Az internet egy fantasztikus eszköz a próféciák megosztására. Szükség van most a prófétákra, hogy felfedjék az ő szolgálatukat, de más nézőpontból; megvizsgálni a próféciákat. Egyébként, Isten emberei mocsárrá válnak a pelyvától és elkezdődik "a próféciák leértékelése".

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések